Wednesday, April 6, 2011

KURSUS HOMEMADE CHOCOLATE

KURSUS HOMEMADE COKLAT BERSAMA PELAJAR SEKOLAH

Pada 12.4.11 aku telah dijemput utk mengajar coklat disalah sebuah sekolah di Pontian anjuran KKTP. Kursus ini bertujuan memberi pengetahuan kpd pelajar2 cara utk membuat homemade coklat &merupakan salah satu aktiviti disekolah tersebut.
KURSUS HOMEMADE COKLAT DI KKPG

Pada 26.03.11, aku telah dijemput utk mengajar homemade coklat di KKPG. Layan...gambar kursus dibawah.KELAS HOMEMADE COKLAT DI KOLEJ KOMUNITI TG PIAI

Pada 27.03.2011, aku telah dijemput utk mengajar homemade coklat di Kolej Komuniti Tg Piai, Pontian. Peserta yg hadir seramai 43 org. Kelas mmg happening dgn gelagat semua peserta. Terimakasih kpd pihak pengurusan kolej yg sudi menjemput saya utk mengajar disana.

Peserta kursus sedang mencairkan coklat secara double-boiler.

Peserta sedang tekun membuat coklat.


Coklat yang telah dihasilkan oleh peserta.

Peserta menunggu utk balik. Sblm balik kita ambil gambar mereka dulu


Coklat yang telah siap untuk dibahagi kepada peserta.

KURSUS HOMEMADE CHOCOLATE BERSAMA KOLEJ KOMUNITI TANJUNG PIAI

Pada 12/3/2011 aku telah diundang untuk mengajar homemade choc di KKTP. Pesertanya seramai 19 orang. Ada yg ada dr Kluang semata2 utk belajar coklat. Semuanya memberi perhatian & kerjasama semasa kursus berjalan. Tq to KKTP & peserta semua.


Inilah coklat yg telah dihasilkan oleh peserta kursus.


Peserta kursus sedang tekun membancuh ,mengisi coklat kedlm acuan & menghias coklat.
PERSONAL KELAS COKLAT BERSAMA SALINA- 20.3.2011

Kelas coklat dgn Salina dr Pasir Gudang. Orangnya masih muda tapi mempunyai cita2 yg besar utk masa depannya. Akak doakan lina berjaya ya. Amin.
PERSONAL CHOCOLATE CLASS WITH EJA FROM PASIR GUDANG

Kelas ini telah dihadiri oleh Eja dr Tmn Bukit Dahlia. Seronok belajar dgn Eja. Dia dtg bwa babynya yang comel kerana babynya menyusu badan. Gambar dibawah ini ialah Eja bergambar dgn coklat yg telah dihasilkan. Sekarang dia telah ada blog chocnya sendiri & businessnya pun bertambah maju. Alhamdulillah. Tq ya eja kerana sudi belajar dgn akak.

KELAS COKLAT DI KKPG

Kelas Coklat di Kolej Komuniti Pasir Gudang. Aku telah dijemput untuk mengajar coklat di KKPG pada 20/2/2011. Pelajar yg telah hadir ialah seramai 36 orang. Ramai tu macam2 perangai & gelagat mereka.
Tapi xpe, sumenya hepi.


 Hasil coklat yg telah dibuat oleh peserta kursus.
 Bergambar ramai setelah tamat kursus.

No comments:

Post a Comment